Kralj triple-doubleom vodio Cavse do novog slavlja

Detroit dobio Oklahomu, Vukovi poraženi od Heata

Kralj triple-doubleom vodio Cavse do novog slavlja

E. Ganibegović

Cleveland Cavaliers je u neizvjesno utakmici bio bolji od Charlotte Hornetsa rezultatom 100:99 i stigao do svoje sedme pobjede zaredom. 

Od samog početka se vidjelo kako ćemo gledati dosta uzbudljivu utakmicu u Loans Areni. Domaći Cavsi su nakon 12 minuta igre gubili sa pola koša razlike, 27:28.

U drugoj dionici Charlotte je bio bolji protivnik, međutim nisu napravili osjetljivu razliku. Rezultat nakon dvije odigrane četvrtine je bio 54:57 u korist gostiju.

Charlotte je u uvodnim minutama treće dionice napravio prednost od osam poena razlike, ali domaćini se ubrzo vraćaju te na kraju uspjevaju da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist. 

Posljednja dionica je donijela nevjerovatno uzbuđenje. Igralo se koš za koš pa je tako utakmica do samog kraja bila u egalu. Na semaforu je stojalo 99:100, a šut za pobjedu su imali gosti, međutim Jeremy Lamb nije pogodio pa su Cavsi slavili.

Lebron James je odigrao nevjerovatnu utakmicu u kojoj je upisao triple-double učinak s 22 poena, 14 skokova i 13 asistencija. U redovima Charlottea najbolji pojedinac je bio Dwight Howard koji je imao 20 poena i 13 skokova.

Rezultati ostalih utakmica:

Indiana Pacers - Toronto Raptors 107:104

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 97:109

Oklahoma City Thunder - Detroti Pistons 98:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije