Portugalac se našalio

Mourinho: Kada Lukaku nađe sponzora, počet će zabijati golove

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho našalio se na račun Romelua Lukakua nakon još jedne utakmice na kojoj se Belgijanac nije upisao u strijelce.

Nakon furioznog starta sezone, gdje je na sedam ligaških utakmica postigao isto toliko pogodaka, Lukaku je upao u golgetersku krizu i na posljednjih sedam mečeva u Premier ligi ima tek jedan gol i to protiv Newcastlea (4:1).

Nakon sinoćnjeg trijumfa nad Watfordom (4:2), Mourinha su na press konferenciji upitali da prokomentariše lošu formu u kojoj se nalazi njegov napadač, a menadžer Uniteda je imao zanimljiv odgovor.

"Mislim da Lukaku treba pronaći nekog sponzora s kojim će potpisati veliki ugovor. Kao što znate, trenutno ga nema i igra u običnim, crnim kopačkama. Bilo bi dobro da mu neka kompanija proslijedi prave kopačke i plati lijepu sumu novca. Kada nađe sponzora, počet će i zabijati golove. Trenutno je na čekanju", u šali je rekao Mourinho, koji se potom uozbiljio:

"Na Lukakua ne vršim nikakav pritisak i ne pada mi na pamet da ga kritikujem zbog šansi koje je propustio. On je veliki profesionalac i sjajan kolega, ne mogu biti zadovoljniji s njim".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok čeka novog sponzora, Lukaku nosi Nikeove crne kopačke sa precrtanim logom ove američke sportske kompanije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.