Dončić je ove sezone nezaustavljiv u dresu Real Madrida (Foto: EPA)

Najbolji igrač Evrope ne žuri nigdje

Dončić: NBA liga? Nisam siguran hoću li tamo naredne sezone!

Midhat Šljivak

Slovenac Luka Dončić glavni je kandidat za prvi pik na NBA draftu 2018. godine.

 

Ovaj 18-godišnji čarobnjak je igrama u dresu Real Madrida i reprezentacije Slovenije zaludio apsolutno sve, a predviđa se da bi on trebao biti prvi pik drafta naredne godine.

Međutim, Dončić još uvijek ne želi previše pričati o odlasku u NBA ligu. Još uvijek nije siguran da li će tamo biti već naredne godine.

"Nisam siguran da li ću biti u NBA ligi naredne sezone. Vidjećemo kako će se ova završiti. Niko ne zna šta donosi budućnost", rekao je košarkaš Real Madrida.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dončić je trenutno statistički najbolji igrač Eurolige. Ono što radi na parketu je zaista čudesno i sigurno je da će i u NBA ligi imati šta da pokaže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.