Predviđanja za NBA Draft: Dončić i Musa u istom timu?

Sports Ilustrated predviđa

Predviđanja za NBA Draft: Dončić i Musa u istom timu?

E. Škorić

Na narednom NBA Draftu  trebao bi se naći i bosanskohercegovački košarkaški dragulj Džanan Musa.

Ugledni Sports Illustrated je samo jedna od brojnih američkih stranica koje se bave stručnim košarkaškim analizama, te koje predviđaju gdje bi koji igrač mogao da završi.

Očekuje se da će glavne zvijezde na narednom Draftu biti Marvin Bagley sa Univerziteta Duke, Luka Dončić iz Real Madrida i naš Džanan Musa iz Cedevite.

Dončić i Musa su naprosto eksplodirali i sa 18 godina igraju važnu ulogu u jakim timovima. Luka je bio prvak Evrope sa Slovenijom, nosi igru slavnog Real Madrida, dok je Musa oduševio partijama u Cedeviti. 

Prema Sport Ilustratedu, ali i drugim američkim sajtovima, Musa bi trebao da bude među 20 pikova prve runde, a visok plasman se očekuje za Dončića. 

Ukoliko  bi se obistinilo ono što je objavio Sports Illustrated, a koji je sastavio poredak igrača na narednom Draftu, onda bi Bagley bio prvi pik koji ide Dallas Mavericksima, dok bi Atlanta Hawksi potom izabrali Luku  Dončića kao drugog pika.

Deandre Ayton s Univerziteta Arizona bi prema predviđanjima mogao da završi u Chicago Bulssima kao treći, Michael Porter JR (Missouri) u Kingsima kao četvrti, a Mohamed Bamba (Texad) u Phoenix Sunsima.

Očekuje se da Musa izađe na Draft i da se zaputi u NBA, a 18-godišnjem košarkašu Cedevite SI predviđa 20. pik, a koji pripada Atlanti, koja dakle ima prvo i na drugog pika.

Šta bi to značilo? Dončić i Musa igrali bi u istom timu, a Hawksi bi imali veliko blago u svojim redovima. No, naravno, teško da će se takva predviđanja obistiniti i da će baš na tim mjestima završiti mladi evropski košarkaši. Uglavnom, očekuje se da Dončić bude među prva tri pika, a naš Musa među 20, mada bi, ovisno o igrama koje uslijede, mogao da bude i među Top 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi