Euroliga, 10. kolo

Maccabi se kockao, ali na kraju slavio protiv Žalgirisa

Ekipa Maccabi Tel Aviva je na svom parketu dočekala Žalgiris u utakmici 10. kola Eurolige i na kraju slavila pobjedu rezultatom 81:74.

Prva četvrtina je donijela dosta neizvjesnu košarku, pa su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu. Utakmica je u sličnom ritmu nastavljena i u drugoj četvrtini, ali onda Maccabi pravi sjajnu seriju i dolazi do prve dvocirene prednosti na meču.

Prvo poluvrijeme je završeno u korist domaćih, rezultatom 39:29, a prednost Maccabija je dodatno porasla u trećoj četvrtini.

Maccabi je nekoliko puta u trećoj dionici imao plus 16, ali domaći dopuštaju Žalgirisu da u zadnjem periodu smanji deficit na svega četiri poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iako je Žalgiris prijetio da se potpuno vrati u susret, Maccabi je na kraju ipak uspio zadržati solidnu "zalihu" i privesti susret kraju.

Njefikasniji u domaćoj ekipi je bio sjajni Norris Cole sa 26 poena, dok je Pierre Jackson dodao 12.
Kada je u pitanju Žalgiris istakao se Arturas Milaknis sa 19 postignutih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.