Direktor Reala cijeni Hrvata

"Kovačić nije na prodaju, odbit ćemo sve ponude u januaru"

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić se u protekla dva prelazna roka mnogo dovodio u vezu sa odlaskom iz Real Madrida, a špekuliše se da bi ista situacija mogla biti i na zimu.

Ipak, kako se Kovačić nije prodao ni u proteklim prelaznim rokovima, tako neće biti prodan ni u predstojećem što je jasno potvrdio direktor Reala Jose Angel Sanchez.

"On je naša budućnost i siguran sam da bi igrao u startnoj postavi svih klubova koji su ga tražili. Nismo ga željeli prodati, niti to želimo uraditi u januaru. Odbit ćemo sve ponude koje dođu za njega", izjavio je Sanchez.

Direktor Real Madrida je demantovao da je ljetos ponudu za Kovačića poslao Milan, s kojim se hrvatski reprezentativac najviše povezivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"I ljetos smo imali nekoliko ponuda za Kovačića, ali nijedna nije bila od Milana. Kovačić nije na prodaju i ostat će naš fudbaler".

Mateo Kovačić trenutno ima paklenu konkurenciju u Real Madridu i minutažu dobija na kapaljku. Ove sezone je nastupio na samo šest utakmica u svim takmičenjima, od čega dvije u La Ligi, a niti jednom nije bio starter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.