Opet u nevolji: Podignuta optužnica protiv Modrića

U problemima i njegova supruga

Opet u nevolji: Podignuta optužnica protiv Modrića

Špansko tužiteljstvo u Madridu podignulo je optužnicu protiv veziste Real Madrida Luke Modrića, prenose tamošnji mediji.

Prema navodima Marce, dugogodišnji hrvatski reprezentativac se sumnjiči da u razdoblju od 2013. do 2014. godine nije platio porez od 870.728 eura, a za poreske nepravilnosti se također tereti i njegova supruga Vanja.

Modrićeva supruga je inače direktorica kompanije SARL. Istražitelji sumnjaju da je nekadašnji fudbaler Zrinjskog pomenutu kompaniju osnovao u Luksemburgu, a preko nje je, prema ranije objavljenim dokumentima Football Leaksa, naplaćivao prihod od sponzora.

Modrić se tako priključio dobrom dijelu sadašnjih i bivših igrača 'kraljevskog kluba' koji su postali lovine tužiteljstva u Španiji. Zbog poreza optužnice su ranije podignute protiv Marcela, Cristiana Ronalda...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istraga je vođena i protiv menadžera Manchester Uniteda Josea Mourinha.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi