Trener Plemića pred duel sa Vitezom

Slišković: Zanimaju nas samo tri boda

U prostorijama HŠK Zrinjski, povodom sutrašnjeg susreta 17.kola Premijer lige između Zrinjskog i Viteza, upriličena je redovita press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković.

"Očekujem pobjedu i nova tri boda- odlučno je počeo Slišković najavu sutrašnje utakmice i nastavio: - mislim da se protiv Slobode na nama vidjelo veliko htijenje i želja za pobjedom, te vjerujem da ćemo s tim stavom i sutra izaći na teren. Znam da su i njima nasušno potrebni bodovi, ali mi smo u ovom trenu puno bolja momčad, te za nas postoji samo opcija pobjede. Svoje igrače sam upozorio da oni prema naprijed imaju 3, 4 brza i dobra igrača, te Peku koji je sposoban odigrati izvandredno. Doduše, imaju i dosta problema s kartoniranim igračima, mislim da će čak trojica izbivati, ali ni to nas neće poremetiti niti ćemo se zbog tog opustiti, te ćemo Vitez shvatiti maksimalno ozbiljno".

Na pitanje o zdravstvenom biltenu momčadi Slišković je rekao:

"Većih problema nemamo. Manje probleme ima Jamak s prednjim butnim mišićem, te Filipović s bolnim zglobom nakon udarca koji je pretrpio u utakmici sa Slobodom, te ćemo nakon današnjeg treninga utvrditi u kakvom su stanju i hoće li biti na dispoziciji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje može li Zrinjski doći do naslova jesenjeg prvaka, popularni Baka rekao je slijedeće:

"Ukoliko pobijedimo ovu utakmicu, te iduću kontra Čelika u Zenici, znam da nam nitko ne može pobjeći više od jednog boda. Utakmica Širokog i Želje na Pecari će dosta toga reći oko te jesenje titule, ali mi smo okrenuti sebi i svojim utakmicama. Sa šest bodova iz ova dva susreta ćemo biti najmanje drugi, a s obzirom na to kakvu krizu smo imali i seriju utakmica u kojima smo prosipali bodove, mislim da je to sasvim podnošljiva razlika, razlika koja nam daje nadu da ćemo se u proljetnom dijelu ravnopravno boriti za novi naslov prvaka", završio je Slišković najavu sutrašnjeg susreta koji se igra u 14h na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.