Selektor Argentine o žrijebu za SP

Sampaoli nahvalio Hrvatsku: Imaju sjajan vezni red

Selektor nogometne reprezentacije Argentine Jorge Sampaoli komentarisao je žrijeb za Svjetsko prvenstvo.

 

Aktuelni viceprvak svijeta iz 2014. godine na kontinentalnoj smotri u Rusiji igrat će u grupi D zajedno sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom, a prve dojmove nakon ždrijeba za argentinske medije podijelio je Jorge Sampaoli.

"Miran sam i nakon ždrijeba Mundijal dočekujem s manje nepoznanica. Island može igrati bez pritiska, a s mnogo entuzijazma, to je borbena momčad. Hrvatska je vrlo jaka i ima sjajnu veznu liniju, dok je Nigerija vrlo nepredvidiva s mnogo brzih igrača", izjavio je Sampaoli, koji nije skrivao optimizam:

"Uvjeren sam kako ćemo sigurno proći grupu i da ćemo u nastavku takmičenja učiniti sve kako bismo argentinskom narodu donijeli radost. Nema ništa ljepše od predstavljanja svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu", kaže argentinski selektor.

Svoj nastup na prvenstvu Argentina otvara protiv Islanda. Nakon toga slijedi duel sa Hrvatskom, a onda u zadnjem kolu protiv Nigerije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.