Nije ni počelo, a Srbija i Argentina su već rekorderi
Srbija protiv Brazila po peti put, a Argentina s Nigerijom je također ranije odmjerila četiri puta snage u grupnoj fazi.

Po peti put

Nije ni počelo, a Srbija i Argentina su već rekorderi

E. Škorić

Održan je žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i poznato je ko će protiv koga igrati u prvoj fazi turnira.

Svečana ceremonija u Moskvi donijela nam je dosta zanimljivih duela poput onih Španije i Portugala, Engleske i Belgije, Argentine i Hrvatske, te Srbije i Brazila, a uzbuđenja neće manjkati ni u svim drugim mečevima.

A Orlovi će u grupi igrati još i sa Švicarskom i Kostarikom. Zanimljivo, protiv Brazila  je u prošlosti Srbija odigrala čak četiri meča.

Uz utakmicu Argentina - Nigerija iz grupe D to će biit susret koji će oboriti rekord po broju odigranih mečeva dvije selekcije u grupnoj fazi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovdje pročitajte svih osam grupa na Mundijalu koji se igra od 14. juna do 15. jula naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi