Plemići su u meč protiv Viteza ušli kao veliki favoriti, ali su na kraju došli do tri boda uz poprilične probleme.

Trijumf mostarskog tima

Zrinjski slomio Vitez u drugom poluvremenu, Bilbija se ispromašivao

Midhat Šljivak

Zrinjski je u 17. kolu Premijer lige BiH Pod Bijelim brijegom ugostio Vitez i na kraju je uz dosta muke slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Plemići su kao veliki favoriti ušli u meč protiv fenjeraša, ali su se dobro namučili da dođu do tri boda, iako rezultat ne govori tako.

Filipović je na otvaranju meča stvorio dvije šanse Stojkiću i Handžiću, ali završnice za domaće nije bilo.

Uvodni pritisak Plemića donio je još nekoliko dobrih šansi. U 18. minuti Bilbija šutira, Badrov vadi ispod prečke, da bi dvije minute kasnije golman gostiju odbranio udarac Todorovića.

Potom je Filipović u dobroj prilici, ali njegov udarac završava pored gola, da bi u 29. minuti Vitez imao veliku šansu da dođe do vodstva. Karić se našao sam pred Pirićem koji sjajno interveniše i spašava svoj tim.

Prvo poluvrijeme završeno je sjajnom šansom Bilbije. Napadač domaćih izašao je sam pred Badrova, a golman gostiju odlično brani i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Ipak, nakon deset minuta igre u nastavku Zrinjski je poveo. Igrala se 56. minuta kada je Haris Handžić matirao Badrova za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovjera pobjede stigla je u 76. minuti. Bilbija je uposlio Barišića koji pogađa za prednost od 2:0.

Ponovo je u promašajima prednjačio Bilbija. Imao je dvije velike šanse. Prvo mu je Badrov sjajno skinuo udarac, a u 83. minuti je promašio prazan gol nakon što je prošao kompletnu odbranu.

Konačan rezultat susreta od 3:0 postavio je Todorović u nadoknadi vremena.

Treba svakako istaći da su ovaj meč obilježili domaći navijači koji su sa tribina tokom utakmice pružili podršku ratnom zločincu Slobodanu Praljku koji je izvršio samoubistvo u Haagu.

Premijer liga, 17. kolo:

Zrinjski - Vitez 3:0 (Handžić 56', Barišić 76', Todorović 90+1')

ZRINJSKI: Pirić, Galić, Barišić, Handžić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Ćavar, Filipović, Bilbija.

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Zukić, Karić, Ćosić, Đerić, Vranjić, Peko, Vuković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.