Slišković: Zanimaju nas samo tri boda

Trener Plemića pred duel sa Vitezom

Slišković: Zanimaju nas samo tri boda

U prostorijama HŠK Zrinjski, povodom sutrašnjeg susreta 17.kola Premijer lige između Zrinjskog i Viteza, upriličena je redovita press konferencija na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković.

"Očekujem pobjedu i nova tri boda- odlučno je počeo Slišković najavu sutrašnje utakmice i nastavio: - mislim da se protiv Slobode na nama vidjelo veliko htijenje i želja za pobjedom, te vjerujem da ćemo s tim stavom i sutra izaći na teren. Znam da su i njima nasušno potrebni bodovi, ali mi smo u ovom trenu puno bolja momčad, te za nas postoji samo opcija pobjede. Svoje igrače sam upozorio da oni prema naprijed imaju 3, 4 brza i dobra igrača, te Peku koji je sposoban odigrati izvandredno. Doduše, imaju i dosta problema s kartoniranim igračima, mislim da će čak trojica izbivati, ali ni to nas neće poremetiti niti ćemo se zbog tog opustiti, te ćemo Vitez shvatiti maksimalno ozbiljno".

Na pitanje o zdravstvenom biltenu momčadi Slišković je rekao:

"Većih problema nemamo. Manje probleme ima Jamak s prednjim butnim mišićem, te Filipović s bolnim zglobom nakon udarca koji je pretrpio u utakmici sa Slobodom, te ćemo nakon današnjeg treninga utvrditi u kakvom su stanju i hoće li biti na dispoziciji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pitanje može li Zrinjski doći do naslova jesenjeg prvaka, popularni Baka rekao je slijedeće:

"Ukoliko pobijedimo ovu utakmicu, te iduću kontra Čelika u Zenici, znam da nam nitko ne može pobjeći više od jednog boda. Utakmica Širokog i Želje na Pecari će dosta toga reći oko te jesenje titule, ali mi smo okrenuti sebi i svojim utakmicama. Sa šest bodova iz ova dva susreta ćemo biti najmanje drugi, a s obzirom na to kakvu krizu smo imali i seriju utakmica u kojima smo prosipali bodove, mislim da je to sasvim podnošljiva razlika, razlika koja nam daje nadu da ćemo se u proljetnom dijelu ravnopravno boriti za novi naslov prvaka", završio je Slišković najavu sutrašnjeg susreta koji se igra u 14h na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
I ti Baka možeš trenirat samo ovu buraniju u PL bIH. To ti je vrh karijere.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi