Bavarci ne posustaju i novom pobjedom korak su bliže novoj tituli. (Foto: EPA)

Sve zanimljivije u Njemačkoj

Bayern silan, Borussiji bod, katastrofa Leipziga

Edmir Škorić

U 14. kolu njemačke Bundeslige Bayern je savladao Hannover s 3:1, a pobjede su upisali i Hoffenheim, Werder i Augsburg.

Bayern je na Allianz Areni došao do trijumfa nad Hannoverom s 3:1, a golove su postigli Vidal, Lewandowski i Coman, dok je Benschop dao jedini gol za goste, koji su promašili penal u 29. minuti.

Ovo je 10. pobjeda Bayerna u Bundesligi i sada je na plus šest od Leipziga, koji je deklasiran na gostovanju kod Hoffenheima s 4:0.

Hoffenheim je pogocima Gnabryja (2), Amirija i Utha neočekivano lako došao do pobjede nad favorizovanim gostima, a bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije igrao zbog povrede.

Werder je golom Krusea iz 45. minute došao do minimalca nad Stuttgartom, dok je Augsburg slavio s 3:1 u Mainzu. Izet Hajrović je presjedio trijumf bremenskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmundska Borussia je osvojila bod u Leverkusenu protiv Bayera. Poveli su Apotekari golom Vollanda u 30. minuti, da bi Yarmolenko u 73. postavio konačnih 1:1. Bayer je od 41. minute igrao bez Wendella koji je dobio crveni karton.

Bundesliga, 14. kolo:
Bayer - Borussia D. 1:1 (Volland 30/ Yarmolenko 73)
Bayern - Hannover 3:1 (Vidal 17, Coman 67, Lewandowski 87 - penal/ Benschop 35)
Hoffenheim - Leipzig 4:0 (Amiri 13, Gnabry 52, 62, Uth 87)
Mainz - Augsburg 1:3 (Holtmann 85/ Gregoritsh 22, Finnbogason 43 - penal)
Werder - Stuttgart 1:0 (Kruse 45)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.