Salihamidžić potvrdio, Bayern uskoro dobija novog trenera

Zamjena za Heynckesa

Salihamidžić potvrdio, Bayern uskoro dobija novog trenera

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (40) najavio je da će minhenski klub uskoro objaviti ko će naslijediti Juppa Heynckesa.

Bavarci su pod vodstvom Heynckesa proigrali i ponovo potvrđuju zašto su najbolji u Njemačkoj, no 72-godišnji trener je samo privremeno rješenje, jer se obavezao da će ostati samo do kraja sezone.

U Bayernu posljednjih sedmica razmatraju ko bi mogao naslijediti Heynckesa i već su postavljeni i neki uvjeti koji bi trebali biti presudni pri odabiru. Novi trener mora znati njemački jezik, mora ekipi donijeti prepoznatljivu igru i imati nekoliko taktičkih sustava...

Pitanje novog trenera Bayern bi, prema riječima sportskog direktora Hasana Salihamidžića, trebao riješiti početkom sljedeće godine.

"Krajem januara, početkom februara će se otprilike znati. Moramo polako gledati ko će biti novi trener", kazao je Braco za Sky.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U proteklom periodu kao mogući kandidati za klupu Bayerna pominjali su se Niko Kovač, Joachim Low, Jurgen Klopp, Thomas Tuchel...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi