Sparsi lagano do pobjede

Fantastični Durmo razbio Slobodu

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Sparsa pobijedili su Slobodu sa uvjerljivih 84:59 u susretu 7. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Sarajevski tim je lagano došao do pete pobjede u sezoni, a Tuzlaci su nakon odličnog otvaranja sezone upali u veliku krizu i ovo im je treći uzastopni poraz.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka, da bi ipak u finišu ove četvrtine Sparsi napravili lijepu prednost. Domaći košarkaši su serijom od 9:0 odvajaju na plus osam, koliko su imali nakon deset minute igre, 25:17.

Prednost je tokom druge dionice postala i dvocifrena. Sparsi su izgledali mnogo bolje na parketu, Sloboda je jako igrala dosta slabo na obje strane parketa i Sparsi su na odmor otišli sa 15 poena razlike, 54:39.

Ni nastavak nije donio ništa bolju igru Slobode. Poenterski slaba treća dionica donijela je samo osam poena za goste, pa su domaći košarkaši nakon 30 minuta igre imali plus 20, 67:47.

Katastrofa tuzlanskog tima nastavljena je i u posljednjoj četvrtini. Sparsi su lagano priveli meč kraju i došli su do zaslužene pobjede.

Domaći tim je do trijumfa vodio sjajni Ibrahim Durmo sa 21 poenom i 12 skokova, Đokić je dodao 14, a Josipović 12 poena.

Kod Slobode Enes Latifagić je ubacio 17 poena.

Prvenstvo BiH, 7. kolo:

Spars - Sloboda 84:59 (25:17, 29:22, 13:8, 17:12)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Rogić 10, Stepanović 4, Biberović 7, Grubelič, Manjgafić 7, Đokić 14, Kovačević 7, Kamenjaš, Bašić 2, Durmo 21, Josipović 12, Pirić.

SLOBODA: Pilavdžić, Jakupović, Hasandić 13, Lužaić 12, Latifagić 17, Lasetović, Čampara 4, Čerkezović 1, Muratović 5, Petrov 1, Silađi 6, Ahmedović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.