Sparsi dočekuju Slobodu

Trbić: Biće teško protiv Slobode, ali nadam se pobjedi

Košarkaši Sparsa sutra će u okviru 7. kola košarkaškog prvenstva BiH ugostiti Slobodu.

Sparsima ide uloga favorita u ovom meču i tu nema dilemu, ali sigurno da Tuzlaci ne dolaze s bijelom zastavom, posebno ako se zna da su u nizu od dva poraza i žele da prekinu tu negativnu seriju.

Uoči utakmice svoja očekivanja je iznio trener Sparsa Marko Trbić.

"Očekujem jako tešku utakmicu. Radi se o timu sa dobrim spojem mladosti i iskustva, timu koji igra fizički najjače u cijeloj ligi, tako da ih veoma dobro poznajemo i znamo da neće biti lako. Biće to tvrda i borbena utakmica. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo iz te utakmice izaći kao pobjednici", kazao je Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Trbić se dotakao i Tarika Biberovića, koji je finalizirao transfer u turski Fenerbahče.

"Fenerbahče je pokazao interes za njega još krajem prošle sezone. Nakon što je Biberović odradio pripreme s njima, bili su zadovoljni i na kraju je cijeli posao finaliziran. To za nas puno znači iz više aspekata. Ako vam tako mlad igrač ode u redove prvaka Evrope, onda znate da ste nešto uradili, a sa druge strane dobit ćemo i obeštećenje", dodao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi