Jadranski derbi

Hajduk golovima Bašića i Ercega slavio protiv Rijeke

U zanimljivoj i sadržanoj utakmici 18. kola HNL-a Hajduk je na Rujevici pobijedio Rijeku.

Splićani nisu pobijedili Rijeku od 2011. godine, ali ovoga puta na krilima Bašića i Ercega uspjeli su prekinuti taj crni niz i slaviti na Rujevici rezultatom 2:1.

Fudbaleri Hajduka u prvom dijelu bili su opasniji i bolji od Rijeke, a do vodstva na Rujevici došli su već nakon četiri minute igre. Toma Bašić je iskoristio poklon loptu Prskala i lobom s nekih tridesetak metara elegantno prevario golmana Rijeke za prednost od 1:0.

Veoma brzo Riječani su uspjeli izjednačiti. Pogotku domaćih prethodila je vrhunska akcija Gorgona i Kvržića, a za gol se pobrinuo Bradarić.

U završnici Rijeka je mogla do preokreta. Prvo je u 38. minuti dobru priliku imao Pavičić, a onda tri minute kasnije i Gavranović, no izostala je realizacija i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti, Hajduk je uspio ponovo doći do prednosti. Erceg je primio loptu na korner-liniji, prevario Župarića, a nakon toga zabio 'kroz' Prskala i razveselio Torcidu.

Do kraja meča Hajduk nije iskazao nikakvu napadačku ambiciju, no za to nije bilo ni potrebe, jer Rijeka u nastavku nije stvorila priliku kojom bi ugrozila slavlje Hajduka na Rujevici.

Hajduk je s ova tri boda preskočio Rijeku i trenutno zauzima drugu poziciju u HNL-u.

Kada su u pitanju nastupi bh. internacionalaca, Zoran Kvržić je za Rijeku igrao do 82. minute, dok je na drugoj strani Zvonimir Kožulj izašao u 77. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.