Navijači Osijeka i Hajduka jasno rekli što misle o zločincu Praljku

Ujedinjeni u veličanju zločinca

Navijači Osijeka i Hajduka jasno rekli što misle o zločincu Praljku

Navijači Osijeka i Hajduka bili su ujedinjeni na Gradskom vrtu u veličanju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji se jučer ubio nakon izricanja presude u Haškom tribinalu.

Prije početka susreta u Osijeku je trebala biti održana minuta šutnje za Praljka, tako su se dogovorili sami klubovi, ali je navodno to zaustavio Hrvatski nogometni savez zbog straha od UEFA-ine reakcije.

Ipak, to nije spriječilo navijače obje ekipe da kažu što misle o čelniku tzv. "Herceg-Bosne". "S. Praljak nije ratni zločinac", pisalo je na tribini na kojoj su bili smješteni Osječani, dok je na transparentu gostujućih navijača pisalo: "Generale, hvala na svemu."

Politika je oduvijek bila neizostavni dio navijačkog dekora na ovim prostorima, a osim transparenata, na Gradskom vrtu mogla se vidjeti i zastava "Herceg-Bosne.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za očekivati je da će Osijek i Hajduk biti kažnjeni od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA), koja ne dozvoljava političke poruke na stadionima.

Podsjetimo, utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske završena je rezultatom 3:1 u korist Hajduka. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi