Govorio za L'Equipe

Baždarević: Imao sam plan sa BiH, igrači su tražili da ostanem

Donedavni selektor BiH Mehmed Baždarević izjavio je za ugledni francuski list "L'Equipe" da je imao ponudu da ostane na kormilu naše nogometne reprezentacije.

Baždarević se sa N/FSBiH razišao po isteku neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojima naš državni tim nije uspio ostvariti zacrtani cilj, a do nastavka saradnje navodno nije došlo zbog "sportskih, ali u maloj mjeri i političkih razloga".

Tako barem stoji u tekstu koji je objavio L'Equipe, za koji je Baždarević otkrio kakve je imao planove sa reprezentacijom BiH, te da su igrači imali želju da ostane i dalje selektor.

"Pitali su me da nastavim s radom. Predstavio sam im jedan ambiciozan projekat koji se sastojao od niza stvari. Želio sam da istaknem igrače iz domaće lige, to je bio moj prioritet, kao i rad sa svim kategorijama. Insistirao sam i na boljim uvjetima, kao što su dodatni tereni, ali to nije bio njihov teren", rekao je Baždarević, ukazujući da reprezentacija jedini dostojan teren ima u Trening centru u Zenici.

"Ono što mi je veoma važno, jeste da su igrači tražili da ostanem. Bili su veoma sretni što rade sa mnom", dodao je Baždarević.

Na kraju, Baždarević je izrazio nadu da će uskoro pronaći novi angažman. Nada se da će to biti u Francuskoj u kojoj živi već godinama sa svojom porodicom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.