Održana sjednica IO N/FSBiH

Sudbina Baždarevića bit će poznata u narednim danima

Danas je u Sarajevu održana sjednica IO FSBiH od koje se ocekivalo mnogo, no nije se desilo nista. Članovi IO su usvojili izvještaje selektora A tima i mlade reprezentacije te su oformili radnu grupu čiji je zadatak pronaći najbolje riješenje za selektorsku poziciju.

Na sjednici je imenovana komisija koja će razgovarati o sudbini Mehmeda Baždarevića na poziciji selektora A tima, a nju će činiti Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović. Njihova odluka će biti saopštena u narednih deset dana.

Nakon današnje sjednice novinarima se obratio i Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik NFSBiH.

"Bilo je rasprave o izvještaju, o radu. Određena je komisija od članova Komiteta za posredovanje i savjetnika predsjednika Misimovića koja će razmotriti i izvješta, ali i šta ubuduće, te će za 10-ak dana dati prijedlog Izvršnom odboru. Znači nismo odlučili ništa konkretno, osim što će jedna stručna komisija izvršiti analizu i dati prijedlog Izvršnom odboru", istakao je Sofrenić.

"Desetak dana je rok za ovu analizu, a onda negdje oko 10. novembra će biti sjednica Izvršnog odbora...Za sada je samo usvojen izvještaj o prethodnim utakmicama, nije odlučeno još ništa, sve su opcije otvorene", poručio je Sofrenić kada je u pitanju imenovanje novog slektora BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi