Višemjesečna pauza za Philippa

Napadač Borussije propušta veći dio sezone

Mladi fudbaler dortmundske Borussije Maximilian Philipp morat će određeno vrijeme provesti van terena.

Philipp je, naime, protekle sedmice zadobio povredu u meču protiv Bayera iz Leverkusena (1:1), a medicinski pregledi kojima je naknadno podvrgnut pokazali su da je ovom napadaču stradalo koljeno.

Iz Borussije su potvrdili da je riječ o povredi ozbiljne prirode, a u saopštenju za medije također stoji da će Philipp propustiti veći dio bundesligaške sezone.

Na Westfalen ovaj 23-godišnji napadač koji je rođen u Berlinu stigao je ljetos iz Freiburga. Ove sezone je za 'Milionere' odigrao 11 utakmica u prvenstvu i pritom postigao šest pogodaka uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.