Bayern silan, Borussiji bod, katastrofa Leipziga
Bavarci ne posustaju i novom pobjedom korak su bliže novoj tituli. (Foto: EPA)

Sve zanimljivije u Njemačkoj

Bayern silan, Borussiji bod, katastrofa Leipziga

E. Škorić

U 14. kolu njemačke Bundeslige Bayern je savladao Hannover s 3:1, a pobjede su upisali i Hoffenheim, Werder i Augsburg.

Bayern je na Allianz Areni došao do trijumfa nad Hannoverom s 3:1, a golove su postigli Vidal, Lewandowski i Coman, dok je Benschop dao jedini gol za goste, koji su promašili penal u 29. minuti.

Ovo je 10. pobjeda Bayerna u Bundesligi i sada je na plus šest od Leipziga, koji je deklasiran na gostovanju kod Hoffenheima s 4:0.

Hoffenheim je pogocima Gnabryja (2), Amirija i Utha neočekivano lako došao do pobjede nad favorizovanim gostima, a bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije igrao zbog povrede.

Werder je golom Krusea iz 45. minute došao do minimalca nad Stuttgartom, dok je Augsburg slavio s 3:1 u Mainzu. Izet Hajrović je presjedio trijumf bremenskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmundska Borussia je osvojila bod u Leverkusenu protiv Bayera. Poveli su Apotekari golom Vollanda u 30. minuti, da bi Yarmolenko u 73. postavio konačnih 1:1. Bayer je od 41. minute igrao bez Wendella koji je dobio crveni karton.

Bundesliga, 14. kolo:
Bayer - Borussia D. 1:1 (Volland 30/ Yarmolenko 73)
Bayern - Hannover 3:1 (Vidal 17, Coman 67, Lewandowski 87 - penal/ Benschop 35)
Hoffenheim - Leipzig 4:0 (Amiri 13, Gnabry 52, 62, Uth 87)
Mainz - Augsburg 1:3 (Holtmann 85/ Gregoritsh 22, Finnbogason 43 - penal)
Werder - Stuttgart 1:0 (Kruse 45)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi