Više nije tajna gdje odlazi Aubameyang?

Borussia ga nudi Englezima

Više nije tajna gdje odlazi Aubameyang?

E. Škorić, foto: EPA

 Sve je izglednije da Pierre-Emerick Aubameyang naredne sezone neće biti član dortmundske Borussije.

Štaviše, pitanje je hoće li Gabonac prezimiti u Dortmundu, pošto je, prema izvještajima inostranih medija, ponuđen Chelseaju.

Aubameyang se još ljetos povezivao s mnogim klubovima, ali ga je Borussia zadržala, no ubrzo je suspendovan od strane kluba i već tada je bilo jasno da nešto ne funkcioniše na relaciji klub - igrač, te da će Aubameyang morati da ode.

The Mirror piše da je Borussia kontaktirala neke evropske velikane kako bi ponudila Aubameyanga, kojeg želi da proda u januaru. Chelsea je zainteresovan za 28-godišnjeg, a upravo na adresu Plavaca je Borussia pokucala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Michy Batshuayi se povrijedio, Alvaro Morata je jedina napadačka opcija u timu Antonija Contea, pa bi dolazak Aubameyanga bio i logičan potez na Stamford Bridgeu, ali ima jedna stvar - hoće ga i Pep Guardiola. Kako god, sjajni napadač je sve bliže odlasku iz Borussije, a svoju klasu pokazuje i ove sezone, jer je u 19 mečeva u svim takmičenjima postigao 17 pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi