CSKA vodi

Ofsajd ili ne na Old Traffordu: Prilika da nešto naučimo

Edmir Škorić

U samoj završnici prvog dijela Manchester United je primio gol na Old Traffordu i gubi s 1:0 od CSKA.

Moskovljani su ovim golom uspjeli da se bodovno izjednače s Manchester Unitedom i Baselom (12), ali imaju slabiju gol-razliku.

Pobjeda im neće pretjerano značiti ukoliko Benfica ne uspije otkinuti barem bod Baselu, a sada je 0:1 nakon 45 minuta meča u Lisabonu.

Inače, jedini gol za goste iz Rusije postigao je Džagoev u 45. minuti. Lopta je na putu do mreže zakačila Vitinha, koji je i bio u ofsajdu, što su sugerisali domaći igrači, ali ipak treba imati na umu da je Danny Blind, defanzivac Uniteda, u tom trenutku bio izvan terena. U tom slučaju, kada se defanzivac nađe izvan terena, nije ofsajd i gol CSKA je regularan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.