Liga prvaka, grupa B

Bayernu pripao okršaj divova na Allianz Areni

Večeras smo doznali prvih osam klubova koji putuju u osminu finala Lige prvaka.

U grupi B je bila najjasnija situacija. Bayern i Paris Saint-Germain su još ranije osigurali plasman dalje, Celtic ide prema Evropskoj ligi, a Anderlecht je posljednji.

Na Allianz Areni u meču između Bayerna i Paris Saint-Germaina viđena je prava golijada, a konačan rezultat glasio je 3:1 u korist njemačkog prvaka. Bavarci su golom Lewandowskog imali vodstvo već od osme minute, da bi u finišu prvog poluvremena Tolisso udvostručio prednost golom glavom.

Prvi gol u nastavku vidjeli smo poslije pet minuta igre. Parižani su lijepu akciju okrunili golom Mbappea, a kada se činilo da bi mogli ostvariti povoljan rezultat, mreža Areole se ponovo zatresla. U 69. minuti Tolisso, najskuplje pojačanje u historiji Bayerna, zabio je gol za konačnih 3:1.

Rezultat 3:1 je Bayernu bio nedovoljan za prvo mjesto, ali dovoljan za odbranu časti njemačkog diva...

Preostali susret između Celtica i Anderlechta okončan je rezultatom 1:0 u korist tima iz Belgije. Anderlecht je slavio zahvaljujući autogolu bh. reprezentativca Joze Šimunovića.

Liga prvaka, grupa B:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern - PSG 3:1
Celtic - Anderlecht 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.