U Mariboru se kuha transfer

Mešanović seli u Njemačku?

Je li na pomolu senzacionalan transfer Jasmina Mešanovića? Igrač koji je donedavno igrao po blatnjavim premijerligaškim terenima mogao bi već u januaru krenuti put Njemačke.

Mešanović je ove sezone zabio devet pogodaka za Maribor i upisao pet asistencija, što ga čini drugim najboljim strijelcem ekipe, a zapaženi nastupi u Sloveniji navodno nisu promaknuli skautima Herthe koji su ga pratili posljednjih sedmica.

Nije, naravno, Mešanović jedini igrač koji se nalazi u notesu Herthinih skauta, no nije nemoguće da se pregovori intenziviraju tokom januarskog prijelaznog roka i da bh. internacionalac nakon svega pola godine napusti Ljudski vrt.

Napadač koji prema Transfermarktu vrijedi miliona eura ima ugovor sa Mariborom sve do 2020. godine.

U slučaju da se transfer realizuje, Mariboru ne bi bilo prvi put da svoje igrače u renomirane klubove. U prošlosti su iz Maribora u Seriju A, tačnije u Palermo, otišli Iličić, Bačinović i Anđelković, Velikonja je prodan u engleski Cardiff...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.