Debakl Spartaka na Anfieldu, častan oproštaj Maribora

Liga prvaka, Grupa E

Debakl Spartaka na Anfieldu, častan oproštaj Maribora

Posljednje kolo Grupe E nije donijelo iznenađenja kada je u pitanju plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Liverpool je, na Anfieldu, dominatno stigao do ubjedljive pobjede nad Spartakom iz Moskve rezultatom 7:0.

Tek što je susret počeo Salah pada u kaznenom prostoru gostiju, arbitar pokazuje na bijelu tačku, a Coutinho u 4. minuti realizuje najstrožiju kaznu za 1:0.

15. minuta je donijela novi gol Liverpoola. Strijelac je ponovo bio Coutinho, koji je rutinski završio sjajnu kontru svoje ekipe.

Firminho je u 19. minutu pogodio za 3:0 i naslutio debakl Spartaka na Anfieldu.

Drugo poluvrijeme donosi nastavak dominacije Liverpoola, a Sadio Mane u 47. minuti postiže fantastičan pogodak nakon ubacivanja Milnera.

Na novi gol Redsa se čekalo svega tri minute, jer je u 50. Coutinho iskoristio asistenciju Firmina i kompletirao hat-trick.

6:0 postavio je Sadio Mane u 76. minuti nakon odlične akcije Liverpoola, dok je za konačnih 7:0 pogodio Salah u 86. minuti.

U drugoj utakmici Grupe E Maribor je na Ljudskom vrtu remizirao sa Sevillom rezultatom 1:1.

Igrala se 10. minuta kada je iskusni Tavareš šokirao Andalužane i glavom pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sevilla je nakon toga pokušavala doći do izjednačenja, a to im je pošlo za rukom tek u 75. minuti kada je Ganso pogodio za 1:1. Treba istaći da je u ovoj situaciji golman domaćih morao bolje intervenisati.

Sevilla je izborila plasman u nokaut fazu sa druge pozicije u grupi. Liverpool je grupnu fazu završio na prvom mjestu, dok će Spartak nastaviti evropsko putovanje u Ligi Evrope.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi