Edinovo ime našlo se među 30 najboljih fudbalera svijeta po izboru France Footballa što je svakako ogroman uspjeh za kapitena reprezentacije BiH.

France Football odlučio

Edin Džeko 28. u izboru za Zlatnu loptu

Midhat Šljivak

Napada Rome i reprezentacije BiH Edin Džeko osvojio je 28. mjesto u trci za Zlatnu loptu koju večeras dodjeljuje France Football.

Od ukupno 30 kandidata za Zlatnu loptu, Edin je završio na 28. mjestu sa dva boda, a iza njega su 29. mjesto podijelili Philippe Coutinho i Dries Mertens, koji iznenađujuće nisu imali nijedan bod.

Najbolji igrač svijeta po izboru France Footballa biće poznat za nekoliko sati. Glavni favorit je Cristiano Ronaldo, koji je osvojio i FIFA Zlatnu loptu, a iza njega slijede Lionel Messi i Neymar.

Nagradu od prošle sezone brani Ronaldo, koji bi se večeras mogao izjednačiti po broju nagrada sa Messijem, kojeg je France Football pet puta proglasio najboljim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.