A, Dijamant? France Football dodijelio novi nadimak Edinu Džeki
"Le Pilier" na francuskom ne zvuči loše, ali u prevodu na bosanski...

Stub? Je li to oni nekoga žele uvrijediti?

A, Dijamant? France Football dodijelio novi nadimak Edinu Džeki

Sutra (četvrtak) će u Francuskoj biti održana nova ceremonija dodjeljivanja Zlatne lopte, a centralni događaj će biti na Ajfelovom tornju u Parizu.

U nagradi za ovo veliko priznanje je 30 kandidata, među kojim je i naš Edin Džeko koji je na listu dospio zahvaljujući fenomenalnoj sezoni 2016/2017. u kojoj je postigao ukupno 39 pogodaka.

Organizator ove manifestacije France Football već je predstavio kandidate, a interesantno je što su svakom od njih dali i nadimak.

Dok su mnogi fudbaleri dobili nadimak po kojem su već odranije prepoznatljivi, Edin Džeko je dobio jedan s kakvim se do sada nije susretao.

Očekivao se "Dijamant", ali France Football je Džeki dodijelio nadimak - "Stub". Baš kao da su greškom pokušali prevesti pežorativni, pogrdni nadimak našeg najboljeg fudbalera s početka njegove karijere - "Kloc".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priznat ćete, na francuskom on ipak zvuči dosta ljepše - "Le Pilier", ali nama je ipak mnogo draže "Dijamant".

Top Komentari

komedija
Budale, on je nas Dijamant i uvijek ce biti. Najbolji ambasador nase zemlje.
13 1
Batistuta
Piljar ahahah piljar
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi