Nakon poraza od Krke

Damjanović: Istrošili smo se jureći početni zaostatak

Midhat Šljivak

Košarkaši Bosne Royal poraženo su večeras u Skenderiji od Krke iz Novog Mesta rezultatom 88:84.

Trener ovog tima Aleksandar Damjanović ističe kako je Krka iskoristila greške njegovog tima u finišu, ali je igračima čestitao na velikoj borbi.

"Čestitke Krki na zasluženoj pobjedi. Svojim momcima čestitam na zalaganju. Nismo odustajali, vjerovali smo u pobjedu. Ipak, greške i nedovoljna koncentracija su nas koštali u finišu", rekao je trener Bosne Aleksandar Damjanović, te je dodao:

"Loše smo ušli u meč, ali smo izgubili dosta snage stizajući rezultat. Vjerovali smo da možemo i kada smo imali veliki zaostatak, ali nažalost nismo uspjeli da dobijemo meč zbog grešaka u ključnim momentima", rekao je Damjanović.

Sarajevski tim je trenutno pretposljednji tim Druge ABA lige sa omjerom od dvije pobjede i šest poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.