Bosna ponovo nemoćna protiv Le Portela

Bosna ponovo nemoćna protiv Le Portela

E. Škorić, foto: A. Berbić

Košarkaši Bosne Royal su u šestom kolu FIBA Eurokupa poraženi od Le Portela rezultatom 86:66.

U Francuskoj je Bosna od Le Portela poražena sa 50 razlike, no očigledno je od te utakmice podigla donekle nivo igre, pa je u Skenderiji uspjela da, ako ništa, izgubi s nekom pristojnijom razlikom.

Šesti poraz za Studente je bio neminovan već nakon prve četvrtine, pošto je gostujući sastav vodio 31:9.

Domaći košarkaši u ostatku meča uspijeva da se malo vrate, spuste razliku i na dvocifren broj, ali Le Portel nije dozvoljavalo bh. predstavniku da napravi nešto više u zadnjoj četvrtini, pa je ostvario petu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Za Bosnu je ovaj turnir završen sa negativnim skorom 0-6, a Le Portel će dalje uz Groningen ili Antwerp, koji će odigrati međusobni meč.

Carter sa 14 i Golden sa 13 poena predvodili su gostujući tim, dok su po 11 ubacili Hassell i Mangin, a 10 Hachad. U redovima Bosne Knežević se istakao sa 19 poena, Bradford je dodao 17, a Miković 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi