Nije čest slučaj da snijeg poremeti planove organizatorima utakmica u Engleskoj, ali ipak ništa se neće prepuštati slučaju.

Strah od padavina

Odgađa li se veliki engleski derbi?

Edmir Škorić

Manchester United i Manchester City u nedjelju od 17:30 sati trebali bi odigrati veliki debi u Engleskoj.

Momčad Josea Mourinha protiv momčadi Pepa Guaridole je svakako nešto što svi s nestrpljenjem očekuju, ali pitanje je hoće li se u nedjelju u spomenutom terminu odigrati susret mančesterskih rivala.

Naime, metereolozi u Engleskoj najavljuju velike padavine tokom vikenda, pa je pitanje hoće li Old Trafford biti spreman za odigravanje meča. Upitno je čak i odigravanje derbija između Liverpoola i Evertona, koji se igra od 15:15 sati u nedjelju.

Old Trafford ima podno grijanje i to će uveliko pomoći da se steknu uslovi za igru, no eventualno bi snijeg i led mogli da stvore probleme oko stadiona, što bi također mogao biti razlog da se susret ipak pomjeri za neki drugi dan.

Premierligaški meč Arsenala i Boltona je 2010. godine odgođen zbog snijega, a bilo je još takvih primjera. Iako snijeg u Engleskoj ne može na isti način da stvori probleme kao bh. klubovima, ako se ne steknu svi potrebni uslovi za odigravanje meča, pa čak i oko stadiona, službeno lice prinuđeno je da donese odluku o odlaganju susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ima osam bodova više od Uniteda pred ovaj susret i bit će nam svima krivo ako se on bude pomjerio za neki drugi dan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.