Puma ulazi u posao

Nike neće krasiti dres Manchester Cityja od naredne sezone

Endin Čaušević

Manchester City će od naredne sezone prema svemu sudeći igrati u dresovima novog sponzora jer se njihova saradnja sa Nikeom bliži kraju.

Prema pisanju engleskih medija u Manchester Cityju ozbiljno razmišljaju da završe svoju saradnju sa Nikeom, te da nađu novog sponzora. City i Nike su saradnju potpisali 2012. godine prema kojoj je klub s Etihada godišnje zarađuje oko 20 miliona funti.

Međutim, u Cityju su jasno dali do znanja Nikeu da nisu zadovoljni ovim ugovorom koji je potpisan u vrijeme kada je ovaj klub želio da se izbori za sami vrh u Evropi. Engleski klub želi da se isti znatno poboljša ili će promijeniti sponzora jer su već dobili ponudu koja se ne odbija tako lako.

Ugovor s Nikeom ističe naredne godine i kako sada stvari stoje igrače Manchester Cityja ćemo od naredne sezone gledati u dresovima Pume koja im nudi godišnje čak 50 miliona funti. U ovim ugovorima prednjači Barcelona koja godišnje inkasira od Nikea nevjerovatnih 100 miliona funti, dok Manchester United od Adidasa dobije 75 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.