Guardiola nakon pobjede

"Imali smo 75 posto posjed lopte, šta vam to govori?

Edmir Škorić

Pep Guardiola je dokazao da se može i sa Barcinim stilom nogometa pobjeđivati u engleskoj Premier ligi.

Guardiolin Manchester City je jučer slavio s 2:1 na Old Traffordu i ima 11 bodova viška u odnosu na Manchester United, te se čini da se polako završava trka za prvaka u Engleskoj, što je priznao i sam menadžer Uniteda Jose Mourinho.

Mourinho i dalje govori o sudijama i sreći, ali Pep ne misli tako.

"Jose još jučer priča o sudijama, a mi smo ekipa koja govori činjenicama, imali smo 75 posto posjeda lopte što znači da smo došli da igramo nogomet. United ima dobru odbranu, a mi smo im dali dva gola. Ova pobjeda puno znači, ali ne osvajaju se naslovi u decembru bez obzira na dobru prednost", poručuje Guardiola.

"Ljudi govore kako Barcelona sa svojom igrom ne bi imala uspjeha u Premier ligi, ali pokazali smo da je to moguće jer igramo na sličan način. Oduvijek sam vjerovao da ekipa može da igra i pobjeđuje na svoj način i to je ta nogometna ljepota. Sretan sam kada odem na Stamford Bridge i Old Trafford te ostvarim pobjede na ovakav način", istče katalonski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već u srijedu navečer City gostuje Swanseaju, dok će United ugostiti Bournemouth.

"Čekaju nas zimski uslovi, ko zna kakvi, ali želimo da nastavimo seriju pobjeda i uradit ćemo sve da dobijemo taj meč", tvrdi Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.