Shaw bi mogao ozbiljno naljutiti Mourinha

Edmir Škorić

Manchester United će u zimskoj pauzi vjerovatno ostati bez nekolicine prvotimaca.

Postoji nekoliko igrača koji nisu potrebni Joseu Mourinhu i već u januaru bi ta grupa mogla da ode sa Old Trafforda, a na listi "otpisanih" je i bek Luke Shaw.

Shaw je imao težak period u kojem se oporavljao od teške povrede, no konačno se vratio, ali sada sjedi na klupi Uniteda i ne dobija pravu šansu.

On je 2014. godine potpisao četverogodišnji ugovor s Crvenim vragovima, a 22-godišnji reprezentativac Engleske zarađuje oko 130.000 funti sedmično, odnosno oko sedam miliona funti godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako da, u slučaju da raskine ugovor s njim, United će morati da mu plati odštetu. Nsvodno igrač ne želi ništa da oprosti Unitedu i spreman je tražiti ostatak novca ukoliko bude prisiljen da u januaru napusti klub.

Želi da oživi karijeru, ali neće lako pristati na to da ga United otpusti. Traži pet miliona funti, a za ovog igrača se inače intersuju Newcastle i još neki evropski timovi. Mada, jasno je da mnogi klubovi ne mogu da mu ponude ni približno dobru platu kao United i zato bi radije ostao bar do ljeta, a Mourinhu opet nije potreban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.