Perez jasno otkrio koliko želi para za Velšanina

Real odredio cijenu: Bale u januaru ponovo u Engleskoj?

Endin Čaušević, foto: EPA

Velški reprezentativac Gareth Bale prema svemu sudeći već u januaru mogao bi napustiti Real Madrid i vratiti se u Englesku.

Bale je stigao kao veliko pojačanje u kraljevski klub na ljeto 2013. godine za skoro 100 miliona eura, ali nije baš uspio da pokaže koliko može. Velšanin muku muči sa učestalim povredama i Zinedine Zidane sve manje računa na njegove usluge.

Zbog toga Florentino Perez ozbiljno razmišlja da Balea proda već početkom naredne godine. Interes za ovog igrača pokazali su Manchester Uniteda, ali i njegov bivši klub Tottenham.

Predsjednik Real Madrida poručio je da Bale može napustiti Kraljeve, ali samo u slučaju da neko za njega plati 90 miliona eura. Ukoliko United i Tottenham budu spremni da plate ovaj iznos prema svemu sudeći Balea ćemo već od januara ponovo gledati u engleskom Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.