Shaw bi mogao ozbiljno naljutiti Mourinha

Shaw bi mogao ozbiljno naljutiti Mourinha

E. Škorić

Manchester United će u zimskoj pauzi vjerovatno ostati bez nekolicine prvotimaca.

Postoji nekoliko igrača koji nisu potrebni Joseu Mourinhu i već u januaru bi ta grupa mogla da ode sa Old Trafforda, a na listi "otpisanih" je i bek Luke Shaw.

Shaw je imao težak period u kojem se oporavljao od teške povrede, no konačno se vratio, ali sada sjedi na klupi Uniteda i ne dobija pravu šansu.

On je 2014. godine potpisao četverogodišnji ugovor s Crvenim vragovima, a 22-godišnji reprezentativac Engleske zarađuje oko 130.000 funti sedmično, odnosno oko sedam miliona funti godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako da, u slučaju da raskine ugovor s njim, United će morati da mu plati odštetu. Nsvodno igrač ne želi ništa da oprosti Unitedu i spreman je tražiti ostatak novca ukoliko bude prisiljen da u januaru napusti klub.

Želi da oživi karijeru, ali neće lako pristati na to da ga United otpusti. Traži pet miliona funti, a za ovog igrača se inače intersuju Newcastle i još neki evropski timovi. Mada, jasno je da mnogi klubovi ne mogu da mu ponude ni približno dobru platu kao United i zato bi radije ostao bar do ljeta, a Mourinhu opet nije potreban.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi