Real Madrid dogovorio prvo pojačanje za januar!

Dolazi golman Athletica

Real Madrid dogovorio prvo pojačanje za januar!

E. Škorić

Dugo se Real Madrid povezivao s Davidom De Geom, ali čuvara mreže kraljevski tim našao je u Španiji i po svemu sudeći radi se o dugoročnom rješenju, mada to tek treba da se dokaže.

De Gea ostaje vjeran Manchester Unitedu, a u Realu nemaju previše vremena za čekanje, pa su dogovorili saradnju sa Kepom Arrizabalagom, mladim golmanom koji će doći u zimskom prelaznom roku iz Athletic Bilbaa.

Njemu u junu ističe ugovor na San Mamesu, a u Real dolazi za 'samo' 20 miliona eura, što stvarno nije puno uzimajući u ozbir njegove godine i potencijal, ali i cijenu drugih mladih golmana poput Donnarumme.

Kepa će imati platu od 2.5 miliona godišnje na Santiago Bernabeu, a njegovim dolaskom Real će vjerovatno pustiti Kiku Casillu, dok će Jesus Navas ostati kao "anđeo čuvar" mladom golmanu do ljeta.

Mladi Kepa će potpisati na šest godina, a Marca tvrdi da, ukoliko ovaj ispuni očekivanja, Kraljevi definitivno odustaju od imena poput De Gee, Courtoisa ili Donnarumme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mada, još uvijek se Real nije oglasio, a u Athleticu ne priznaju da su izgubili velikog talenta, no po svemu sudeći transfer je završena stvar i početkom januara će biti ozvaničen.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi