Real Madrid želi zvijezdu Arsenala

Kraljevi krenuli u ofanzivu: Za Alexisa nude novac i jednog igrača

Endin Čaušević

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez još uvijek nije produžio ugovor sa Arsenalom i kako stvari stoje već u januaru bi mogao promijeniti sredinu.

Jasno je da Alexis nema želju produžiti ugovor s Topnicima, a Arsenal će biti primoran da ga pusti već u januaru kako bi nešto zaradio ili će Čileanac u suprotnom na kraju sezone otići kao slobodan igrač.

U posljednje vrijeme engleski mediji najviše špekulišu da će Alexis karijeru nastaviti u Manchester Cityju jer želi ponovo da sarađuje s Pepom Guardiolom. Međutim, u borbu za nekadašnjeg igrača Barcelone uključio se i Real Madrid.

Navodno, kraljevski klub je spreman da u januaru dovede Alexisa na Santiago Bernebeu, a da uz određenu sumu novca na Emirates pošalje i Lucasa Vazqueza. Ova ponuda mogla bi biti primamljiva za Topnike s obzirom da bi uz novac dobili i solidnu zamjenu za Čileanca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.