Mlade nade bordo kluba će prema svemu sudeći narednih šest mjeseci provesti u dresu zeničkog kluba

SportSport.ba saznaje

Dvojica nogometaša Sarajeva dolaze na posudbu u Čelik

Dino Kurbegović

Semir Smajlagić i Zoran Blagojević, mladi nogometaši Sarajeva, trebali bi doći na Bilino polje na šestomjesečnu pozajmicu.

Nogometaši Čelika prvi dio sezone završili su na pretposljednjoj poziciji s deset osvojenih bodova. Zeničanima ekipa Slobode koja se nalazi na 10. mjestu bježi šest bodova, a Gošk čak sedam, tako da na proljeće za crno-crvene neće biti nimalo lagan zadatak da izbori opstanak u Premijer ligi.

Opšte je poznato da su crno-crveni u ovu sezonu ušli vjerovatno s najlošijom ekipom u posljednjih 20-ak godina a uz to nisu ni prošli pripreme, pa su ih poslije i zadesile brojne povrede standardnih igrača. Bolje od trenutnih deset bodova nisu ni mogli, a mnogi se slažu da je i to veliki poduhvat.

Kako SportSport.ba saznaje, predsjednik kluba Jasmin Memišević se već angažovao oko dovođenja novih igrača u Čelik, a kako je najavio prošle sedmice na press konferenciji, razgovori su obavljeni već s nekim nogometašima.

SportSport.ba saznaje da su to dvojica igrača pod ugovorom s FK Sarajevo. Riječ je o 19-godišnjacima, Semiru Smajlagiću i Zoranu Blagojeviću. Semir Smajlagić član je seniorske ekipe Sarajeva, ali ove sezone nije dobio priliku za nastup. Njegova pozicija je u vrhu napada, gdje se najbolje snalazi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi nogometaš je Zoran Blagojević, koji je pred početak sezone pozajmljen Igmanu iz Konjica koji nastupa u Prvoj ligi FBiH. Ovaj mladi nogometaš koji igra na poziciji centralnog veznog igrao je standardno u klubu iz Konjica za koji je upisao 12 nastupa.

Ova dvojica nogometaša svakako posjeduju talenat, a ako bi došli na Bilino polje to bi bila samo pozajmica na šest mjeseci, jer su ugovorima vezani do ljeta 2019. godine sa klubom s Koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.