Odlazi sa Tušnja

Daleko od Tuzle je nova Krpićeva destinacija?

Napadač Slobode Sulejman Krpić tokom zime bi mogao Bosnu i Hercegovinu zamijeniti Rusijom.

Krpiću ugovor sa Slobodom važi do 30. decembra i izvjesno je da neće ostati na Tušnju, a jedna od ponuda koje ima "na stolu" je iz Rusije, tačnije od tamošnjeg prvoligaša SKA Khabarovska.

SKA Khabarovsk se u ruskoj Premier ligi bori za opstanak i vapi za igračima koji bi donijeli kvalitetni pomak, a čelnici kluba su u Krpiću vidjeli odlično rješenje i već su poslali ponudu agenciji koja se brine o njegovoj karijeri.

Inače, SKA Khabarovsk se od ove sezone po prvi put u historiji takmiči u Premier ligi. Svoje utakmice igra na Lenjin stadionu, koji je od Moskve udaljen čak 8370 kilometara putem, dok je vazdušnom linijom ta razlika nešto manja i iznosi 6140 klilometara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Isto tako, vrijedi istaći, da Rusi nisu jedini koji žele Krpića. Ovaj 26-godišnji napadač je neko vrijeme interesantan i bh. prvaku Zrinjskom, međutim njegova želja je svakako povratak u inostranstvo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.