Kup Francuske, osmina finala

Monaco do rutinske pobjede, Angers bolji od Metza, Bordeaux nemoćan protiv Toulousea

Eldar Ganibegović

Nogometaši Monaca su u osmini finala Kupa Francuske na domaćem terenu bili bolji od Caena rezultatom 2:0.

U ne tako zanimljivoj fudbalskoj predstavi ekipa iz Kneževine upisala je rutinsku pobjedu i tako prošla u narednu rundu ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme donijelo je jedan pogodak. Strijelac za domaći sastav bio je Carillo u 33. minuti, a asistencija je pripala Ronyju Lopesu. Prvi dio meča završen je minimalnim vodstvom Monaca.

Poslije odmora nastavila se ista priča. Igrači Monaca su igrali nešto konkretnije, te su u 85. minuti meča uspjeli povećati svoje vodstvo na 2:0. Mrežu gostiju zatresao je Falcao, što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Odigrana su još dva susreta u Kupu Francuske. U nešto ranijem terminu od 18:45 Toulouse je s 2:0 savladao Bordeaux. Strijelci su bili Gradel s bijele tačke i Toivonen. Dok je Angers igrao u terminu kao i Monaco, te stigao do minimalne pobjede od 1:0 protiv Metza. Jedini pogodak na utakmici djelo je Fulginija.

Kup Francuske, osmina finala:

Monaco - Caen 2:0

Angers - Metz 1:0

Toulouse - Bordeaux 2:0 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.