Luj II uzvikuje Carillovo ime: Spektakularan preokret Monaca

Kneževi uspjeli doći do pobjede nad Troyesom

Luj II uzvikuje Carillovo ime: Spektakularan preokret Monaca

Na stadionu Luj II u Monacu je viđena zaista sjajna utakmica 17. kola Ligue 1. Kneževi su nakon velikog preokreta uspjeli savladati Troyes rezultatom 3:2.

Ipak, gosti su do samog kraja susreta imali pozitivan rezultat. Poveo je Troeyes golom Suk Hyun-Juna u 25. minuti, Monaco je pokušavao uzvratiti do kraja prvog dijela, ali Kneževima nije puno toga polazilo za rukom.

Početak drugog poluvremena donosi i drugi gol u mreži domaćih. Igrala se 50. minuta kada je ponovo pogodio Suk Hyun-Jun i povisio prednost svoje ekipe na 0:2.

U 70. minuti tračak nade za Monaco. Deplagne nespretno interveniše i šalje loptu u sopstvenu mrežu za 1:2.

Monaco je nastavio atakovati na gol gostiju, a do velikog preokreta dolazi u samom finišu susreta i to zahvaljujući rezervisti Guidi Carillu, koji je na poluvremenu zamijenio Ronyja Lopesa.

Carillo u 85. minuti donosi izjednačenje Monacu nakon odličnog ubacivanja Moutinha, da bi isti igrač samo tri minute kasnije pogodio za potpuni preokret Kneževa. Ovaj put se najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon ubacivanja Glika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U utakmici 17. kola Ligue 1 koja je odigrana nešto ranije PSG je savladao Lille sa 3:1, a kada su u pitanju susreti koji su počeli u 20:00 sati, Angers i Montpellier su remizirali (1:1), Guingamp je deklasirao Dijon sa 4:0, Metz i Rennes su odigrali 1:1, dok je Toulouse bio bolji od Caena rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi