NBA liga

Philadelphija nakon produžetka bolja od Minnesote, Sacramento slavio protiv Phoenixa

Košarkaši Sacramento Kingsa slavili su večeras pobjedu protiv Phoenix Sunsa sa 99:92.

Tokom prve dionice ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a taj period igre završen je prednošću gostiju od dva poena. U drugom dijelu Sunsi brzo odlaze i na deset poena prednosti, ali domaći uspjevaju da se vrate u meč, a Sunsi su ipak zadržali prednost i na odmor otišli sa vodstvom 51:49.

Drugo poluvrijeme je donijelo izjednačenu igru u trećoj, ali i bolju partiju domaće ekipe u posljednjoj dionici. Kingsi su tek u posljednjim minutama utakmice uspjeli da naprave prednost koja je za Sunse bila nedostižna i na kraju su slavili pobjedu od 99:92.

Do trijumfa ih je vodio George Hill sa 18 poena, a Zach Randolph je ubacio 17. Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je imao deset poena uz pet skokova i četiri asistencije na ovom meču.

Kada su u pitanju ostale utakmice, ekipa Philadelphije 76ersa je pobijedila nakon produžetka Minnesota Timberwolvese sa 118:112. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Joel Embiid sa 28 poena, dok je kod poraženih Kimmy Butler imao čak 40 ubačaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.