Kingsi na krilima Randolpha do pobjede nad Pelicansima, Dallas nije mogao protiv Bucksa

Raptorsi bolji od Medvjeda

Kingsi na krilima Randolpha do pobjede nad Pelicansima, Dallas nije mogao protiv Bucksa

E. Ganibegović

Košarkaši Toronto Raptorsa su na gostujućem parketu savladali Memphis Grizzlies rezultatom 107:116.

Početak meča pripao je domaćem sastavu, koji je poslije 12 minuta susreta imao devet poena prednosti. Međutim, gosti u nastavku uspijevaju zaostatak smanjiti na pet poena razlike.

U nastavku meča Medvjedi svoje vodstvo dižu na visokih 12 poena prednosti, ali Raptorsi do kraja treće četvrtine smanjuju razliku na samo pola koša.

U posljednjoj dionici dolazi do potpunog preokreta. Toronto je igrao sjajno, dok su se domaćini izgubili i nisu nalazili način da se vrate u susret, pa je ekipa iz Kanade upisala pobjedu.

DeMar DeRozan je kod Raptorsa broja do 26, a kod damće ekipe je Tyreke Evans postigao 27 poena.

Milwaukee je u svojoj dvorani upisao pobjedu protiv Dallasa rezultatom 109:102. Prvo poluvrijeme je pripalo gostima, koji su imali pet poena prednosti. Međutim u nastavku Bucksi uspijevaju da se vrate u susret, te na kraju dolaze do pobjede.

Khris Middleton je odigrao odličnu utakmic u kojoj je postigao 31 poen, dok je za Dallas Wesley Matthews s 29 poena bio najefikasniji igrač.

Bez obzira na još jednu nevjerovatnu partiju DeMarcusa Cousinsa, koji je upisao double-double učinak s 38 poena i 11 skokova, Pelicansi su upisali poraz u meču protiv Kingsa rezultatom 116:109.

Nakon neriješenog ishoda u regularnom dijelu susreta, morao se odigrati jedan prudužetak, u kojem su Kingsi na krilima Zacha Randolpha upisali zasluženu pobjedu. Centar Kingsa je također imao double-double s 35 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi