Odličan posao Netsa: U trejdu sa Philom dobili fantastičnog centra
Foto: EPA

Jahlil Okafor seli u Brooklyn

Odličan posao Netsa: U trejdu sa Philom dobili fantastičnog centra

Midhat Šljivak

Brooklyn Netsi i Philadelphia 76ersi dogovorili su jučer veoma interesantan trejd.

Glavna zvijezda je doskorašnji centar Phile Jahlil Okafor, koji će u ostatku sezone nositi dres Netsa, dok će u suprotnom pravcu Trevor Booker.

Put Netsa će još Nik Stauskas i drugi pik drafta 2019. godine, a kako bi napravili mjesto za ovog odličnog šutera tim iz Brooklyna će otpustiti Seana Kilpatricka.

Okafor je u NBA ligu stigao kao velika zvijezda sa univerziteta Duke. Izabran je trećim pikom na draftu 2015. godine i već u prvoj je sezoni bilježio 17,5 poena uz sedam skokova po meču.

Dolaskom Joela Embiida njegova minutaža se smanjila, pa je prošle godine imao 12 poena po meču, da bi početkom ove sezone zatražio trejd.

Odigrao je samo dvije utakmice u sezoni bez značajnijeg učinka i bilo je jasno kako su njegovi dani u Philadelphiji odbrojani. Sada će imati šansu da bude član tima koji nema preveliku zvijezdu i Okafor će sigurno biti nosioc igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi