U Njemačkoj jednostavno više nema konkurencije, a Kahn ne vjeruje ni da će je biti u budućnosti.

Legendarni Kahn je uvjeren da drugog puta nema

"Bayern mora napustiti Bundesligu, prije ili kasnije"

Nekadašnji njemački golman Oliver Kahn je sa velikim uspjehom nosio dres minhenskog Bayerna 14 godina, a bivši kapiten Bavaraca se sada povezuje sa mogućim preuzimanjem neke od funkcija u svom ovom klubu.

U septembru 2008. godine Oliver Kahn je posljednji put čuvao mrežu Bayerna, a od tada se navijači minhenskog giganta nadaju da će se vratiti na neku od rukovodećih funkcija u klubu.

Upravo o svojoj budućnosti, ali i budućnosti samog Bayerna Kahn je razgovarao sa novinarima njemačkog Bilda.

"Moj angažman u klubu bi zavisio od zadatka...Projekti na kojima trenutno radim me iscrpljuju, pa zbog toga nisam na nekoj od pozicija i nema me baš u fudbalskom biznisu", istakao je Kahn.

"Nije se puno toga promijenilo u Bayernu od mog odlaska u penziju 2008. godine...Bez obzira na njihove godine klupski doktor Muller-Wohlfarth i trener Jupp Heynckes su i dalje vrhunski stručnjaci u svojim poljima. Jedina razlika je da Bayern ima manje prave konkurencije u Njemačkoj", izjavio je legendarni golman.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Danas 48-godišnji Kahn zbog toga smatra da će Bayern biti primoran da napusti Bundesligu.

"Predlagane su različite ideje, poput one da se ukine pravilo vlasništva '50+1' kako bi se privukla ulaganja u druge klubove. Ipak, teško je reći da li bi to dovelo do jače konkurencije. Prije ili kasnije, Bayern će morati napustiti Bundesligu, a najbolji evropski klubovi će napraviti novo takmičenje", dodao je na kraju Oliver Kahn.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.