Sve je još u igri

Nastavlja se drama u Seriji B: Dijeli ih 17 mjesta na tabeli i samo 11 bodova

Endin Čaušević

U drugom rangu italijanskog fudbala u dosadašnjem dijeli sezone odigrano je 18 kola, a situacija na tabeli i dalje je hit širom Evrope.

Naime, razlika između prvoplasiranog Palerma i fenjeraša Ascolija je svega 17 bodova. Od 22 ekipe u ligi razlika između prve i ekipe koja je na 18. poziciji je svega 11 bodova. Dovoljno je reći da je ta razlika između prve i druge ekipe u engleskom Premiershipu.

Utakmice na Apeninima, one u Seriji B, iz kola u kolo nude nam razna uzbuđenja i sada je jasno da će se za Seriju A boriti barem desetak ekipe. Također, za opstanak će biti grčevita borba i sigurno je da se ranije nikada nije desilo da se više ekipa bori za opstanak u drugom rangu italijanskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.