The Rocket će u osmini finala Glasgowa igrati protiv Michaela Whitea

Savladao Li Hanga

O'Sullivan preokretom do osmine finala Scottish Openam dalje ide i Higgins

Ronniea O'Sullivana gledat ćemo barem još jednom u 2017. nakon što je danas u okviru šesnaestine finala Scottish Opena savladao kineskog predstavnika Li Hanga sa 4:3.

Hang je bio na pragu da izbori osminu finala, nedostajao mu je samo jedan frame čime bi napravio veliko iznenađenje, no The Rocket se vratio i osvojio posljednja dva moguće framea u igri, slavivši sa 4:3.

On će sutra u osmini finala posljednjeg rangirajućeg snooker turnira ove godine igrati protiv Michaela Whitea koji je sa 4:1 savladao Kyrena Wilsona.

Uspješan u šesnaestini finala bio je i John Higgins koji je glatko dobio Gerarda Greenea 4:0, uz trocifreni break na kraju.

U osminu finala ranije su se plasirali Niel Robertson koji će igrati s Davidom Graceom, zatim prošlogodišnji pobjednik Marco Fu koji će se sastati s Xiao Guodongom te Tom Ford, Xu Si i Cao Yupeng.

Sve do finala igra se na četiri, dok je će finalni meč pripasti onome ko prije ostvari devet pobjedničkih frameova. Šampion iz Glasgowa inkasirat će 70.000 funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.