Arthur Melo umjesto u Barcu, odlazi u Real

Fotografisao se u dresu Barcelone, a prelazi u Real?

Midhat Šljivak

Barcelona i Real Madrid oduvijek su vodili ratove za najbolje svjetske fudbalere.

Zadovoljsto završenih transfera postaje i veće kada se zna da je u borbi pobijeđen najveći rival, a Real bi uskoro mogao da slavi jedan takav trijumf.

Kraljevi su navodno jako blizu realizacije transfera 21-godišnjeg veznjaka iz brazilskog Gremija Arthura Mela. Oni će iskoristiti boravak brazilskog kluba na Svjetskom klupskom prvenstvu kako bi dovršili transfer, a razgovori će se obaviti u toku današnjeg dana.

Interesantno, ovaj mladi fudbaler se nedavno fotografisao u dresu Barcelone. Katalonci su prije dvije nedjelje boravili u Porto Alegreu gdje su pokušali da dovrše transfer, ali očigledno da do dogovora nije došlo.

Nakon što se pojavila fotografija, Gremio je najavio tužbu FIFA-i, jer je Barce neovlašteno ušla u pregovore sa fudbalerom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To Real očigledno želi iskoristiti. Spremni su da Arthura dovedu u svoje redove, a brazilski velikan za njegove usluge traži 50 miliona eura.

Gremio i Real sutra igraju meč finala Svjetskog klupskog prvenstva, a prije tog duela mogli bismo dobiti prvi veliki transfer za januarski prelazni rok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.